Welkom in het KIDSJE!

En daar sta je dan… De befaamde ‘roze wolk’ is wel heel erg ver weg, als je hoort dat je kind een ernstige auditieve beperking heeft. Je moet enorm veel op korte tijd verwerken, je hoofd lijkt wel tilt te slaan. Maar tegelijkertijd besef je dat je alleen maar vooruit kan kijken en dat je best met zoveel mogelijk positieve energie de ontdekkingstocht samen met je kind kan aangaan…
En dat is nu net waar het KIDSje voor staat: positieve vibes bij een ongelofelijk enthousiast en ervaren multidisciplinair team, dat steeds weer opnieuw de tijd neemt om te reflecteren en te communiceren. Je als ouder begrepen en gesteund voelen bij iedere stap die jullie samen zetten. Maar vooral een zorg op maat voor je kind, dat zich in een liefdevolle omgeving ontwikkelt tot een levendige peuter met een schitterend arsenaal aan communicatieve vaardigheden. KIDSje, jullie maken echt het verschil, waarvoor onze eeuwige dank!

Kamiel, Mathieu, Nikkie en Ruben

Onze werking

Het KIDSJE is een gespecialiseerde kinderdagverblijf voor slechthorende en dove baby’s en peuters van 6 maanden tot ze klaar zijn om naar de kleuterschool te gaan.

Je kan bij ons 1, 2 of 3 dagen per week (dinsdag, woensdag en/of donderdag) terecht tussen 8u00 en 18u00.

 

“We werden in het Kidsje vanaf dag 1 warm ontvangen. Er komt veel op je af wanneer je te weten komt dat je kindje doof geboren is. Het gevoel dat hij in goede handen is en omringd wordt met veel liefde doet dan veel. We kozen voor dagopvang bij het KIDSJE omdat hij daar alle zorgen en begeleiding onder één dak heeft. We zijn blij met de goede communicatie via het heen-en weer schriftje en de fijne babbel tijdens het brengen en afhalen.” Ouders van Tijs

Er wordt gewerkt in kleine groepjes, maximum 6 kinderen per dag met 2 vaste begeleiders en een logopediste. In eerste instantie wordt de nadruk gelegd op het zich goed voelen, daarna staat de communicatie centraal. Samen met de logopediste wordt er elke dag individueel gewerkt rond het horen, beurtnemen, eerste klankjes, eerste woordjes,… Er wordt Nederlands gesproken met ondersteuning van gebaren.

Tijdens het verblijf in het KIDSJE worden onze kinderen op regelmatige basis getest door onze audiologische dienst. Ook bieden we kinesitherapie aan voor de kinderen die dat nodig hebben. Dit team wordt ondersteund door een leefgroepverantwoordelijke, een maatschappelijk werker en een psycholoog. We zorgen dus voor een zeer multidisciplinaire aanpak.

Ondanks de lange autoritten zijn wij heel blij dat we bij het Kidsje terecht gekomen zijn. We hebben ons zoontje zien open bloeien en zijn heel dankbaar voor de begeleiding die hij daar kreeg! We konden steeds met al onze vragen en zorgen bij jullie terecht. DANK JE WEL KIDSJE! Mama en papa van Leo

Ouderbetrokkenheid

2 keer per jaar hebben we een ouderbespreking over de vorderingen van het kind en bekijken welke doelen we verder kunnen nastreven. We vinden het belangrijk om de ouders hierbij te betrekken, zodat de ouders zich goed voelen in het KIDSJE en ze op een fijne manier de ontwikkeling van hun kind leren stimuleren. Uiteraard hebben we elke ochtend en avond bij het brengen en afhalen een kort gesprekje over het verloop van de dag. We werken ook met een heen- en weerschriftje waarin we de gebeurtenissen van de dag noteren.

 

De prijs voor onze totale dienstverlening (inclusief voeding) is vastgelegd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Op 20 januari was deze prijs  € 5,68 per volledige opvangdag en € 2,86 per halve opvangdag.

We werden in het Kidsje op zo een warme manier ontvangen door een zeer fijn team. Noah Bo voelde zich meteen thuis in deze fijne omgeving. De vooruitgang die hij op korte tijd maakte is zo fijn om te zien. We kunnen alleen maar positief zijn over het Kidsje en we raden iedereen aan om daar een kijkje te gaan nemen Ouders van Noah Bo

Heb je interesse in het KIDSJE?

Contacteer ons via deze weg:

Mail: goele.robijns@kids.be 

Telefoon: 011 22 25 93

De zorgen, liefde en veel steun wat mijn zoontje en ikzelf hebben gekregen van het fantastische team van het kidsje zullen wij nooit vergeten! Team kidsje voor altijd in onze hartjes! Romina, mama van Ilano

Een paar weken na de geboorte van ons dochtertje werd er vastgesteld dat ze doof geboren was. Voor ons toen nog een totaal onbekende wereld aangezien we zelf beide horend geboren zijn.

Na de eerste onderzoeken werden we via het ziekenhuis in contact gebracht met Kids. Van in het begin zijn we altijd heel fijn opgevangen en geholpen bij Kids. Eerst was dit bij de audiologen en via de thuisbegeleiding. Daarna bij de dagopvang het Kidsje.

Al van bij de eerste contacten met het Kidsje werden we erg op ons gemak gesteld zodat we ons dochtertje ook met een gerust hart naar de dagopvang brachten. Verder werden we altijd heel goed op de hoogte gehouden over de evolutie van ons dochtertje, activiteiten die ze samen deden, hoe elke dag verlopen was, wat er tijdens de logo gedaan werd enzovoort. Julie is dan ook altijd met veel plezier gegaan.

Ook bij vragen of twijfels werden we altijd goed bijgestaan en werd er uitgebreid uitleg gegeven of werden er tips gegeven waar nodig. Ook op het moment dat we moesten gaan nadenken waar Julie haar kleuterklas zou starten, werden we goed geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden en was er altijd de mogelijkheid om extra vragen te stellen indien nodig.