Onderwijs

Onze Basisschool en BuSO-KIDS zijn scholen voor buitengewoon onderwijs. In onze scholen is elke leerling uniek en verdient hij/zij een aanpak op maat. In een positieve en stimulerende omgeving proberen we de aanwezige talenten te versterken en te zoeken naar groeimogelijkheden.

Basisschool

In onze school is elke leerling uniek en verdient hij/zij een aanpak op maat. Vertrekkende vanuit het welbevinden van het kind beogen wij een maximale ontplooiing binnen een stimulerende en positieve omgeving. Dit met extra aandacht voor communicatieve en sociale vaardigheden.

 • Doof en slechthorend

  Basisschool KIDS organiseert type 7-onderwijs voor kleuters en lagere schoolkinderen die doof en/of slechthorend zijn.

 • Spraak – en taalproblemen

  Basisschool KIDS organiseert type 7-onderwijs voor kleuters en lagere schoolkinderen met problemen op vlak van spraak en/of taal. Deze spraak-taalproblemen zijn ernstig: het betreft (een vermoeden van) ontwikkelingsdysfasie.

 • Autisme

  Basisschool KIDS organiseert type 9-onderwijs voor kleuters en lagere schoolkinderen met ASS (autismespectrumstoornis) die niet voldoen aan de criteria voor type 2.

 • Info & inschrijven basis

  Lees hier alle info over de mogelijkheden om in te schrijven in onze basisschool.

BuSO

Een school voor buitengewoon onderwijs of een buitengewone school?
Soms lukt het niet in het gewoon onderwijs. De schoolse druk kan te zwaar zijn, het omgaan met andere leerlingen is niet vanzelfsprekend, de grote schoolomgeving is overweldigend … Dan kan het buitengewoon onderwijs een oplossing zijn.

 • pASSer (OV1)

  Onze opleidingsvorm 1 richt zich voornamelijk op (rand)normaal begaafde jongeren met autisme. Daarnaast volgt ook een groep dove en slechthorende jongeren les in de pASSer.
  Er worden verschillende trajecten aangeboden die inspelen op de mogelijkheden van de jongeren. Alle trajecten zijn gericht op een zo goed mogelijke voorbereiding op het latere, volwassen leven. Een diploma secundair onderwijs is hierbij niet uitgesloten.

 • Beroepsschool (OV3)

  In de Beroepsschool kunnen jongeren een beroepsopleiding volgen. De Beroepsschool biedt een sociale en beroepsgerichte vorming aan met als doel integratie in een gewoon leef- en werkmilieu. De Beroepsschool biedt opleidingen aan in volgende domeinen: basis bakkerij, basis horeca, basis schilderen en behangen, basis organisatie en logistiek.

 • Campus Kindsheid Jesu (OV4)

  Opleidingsvorm 4 (OV4) richt zich op jongeren met autisme en sterke schoolse vaardigheden die een diploma secundair onderwijs willen behalen. De jongeren worden voorbereid op een studie in het hoger onderwijs en inclusie in het gewone leef- en arbeidsmilieu.

  OV4 bestaat uit de Middenschool (eerste graad) en de Humaniora (tweede en derde graad).

 • Inschrijven

  Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om te schrijven in BuSO-KIDS.

 • Info-avonden

  Tijdens onze info-avonden en openschooldagen informeren we u graag over het aanbod en de werking van onze verschillende afdelingen in BuSO-KIDS.

Ondersteuningsnetwerk Midden-Limburg

Wij sturen onze ondersteuners uit om vanuit hun expertise te zorgen voor optimale ontplooiing van de jongeren in het gewoon onderwijs.

Ondersteuningsnetwerk type 7

In een ondersteuningsnetwerk werken scholen gewoon en buitengewoon onderwijs, CLB en pedagogische begeleiding en ouders samen om een leerling zo goed mogelijk te begeleiden. In juni 2017 hebben alle scholen (gewoon en buitengewoon onderwijs) zich bij dit ondersteuningsnetwerk aangesloten. Zo kunnen ze, in overleg met CLB en ouders, een vraag stellen aan dit ondersteuningsnetwerk om leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften extra te ondersteunen.

Nieuws en kalender

KIDS Festivalcrew

Het lang verwachte moment is aangebroken … de inschrijvingen voor deelname aan de festivals worden geopend. Met de KIDS crew…

Activiteiten

Open Schooldag BuSO OV3 – de beroepsschool

Klik hier om in te schrijven Opgelet! deze open schooldag wordt enkel georganiseerd voor OV3 – de beroepsschool. OV1 –…

Vlaamse Kermis

26/05/2024
 • vzw KIDS
 • Borggravevijversstraat 9
 • 3500 - Hasselt