Activiteitencentrum Wolfsdonk

In ons activiteitencentrum bieden we arbeid en vervangende activiteiten aan. We doen dit in de vorm van verschillende atelierwerkingen. Binnen dit aanbod streven we ernaar om op iedereen zijn vraag een antwoord te kunnen bieden. We gaan samen met jou op zoek naar je kwaliteiten en passies en ondersteunen je in het verder ontwikkelen hiervan.

Binnen ons activiteitencentrum kan je volgende ateliers terugvinden:

Volwassen bewoner schilt aardappelen in de keuken

Heb je keukenvingers, dan ga je zeker je ding vinden binnen ons kookatelier. Hierin kan je kiezen voor activiteiten in groep of individueel. Samen met andere cliënten sta je in voor de maaltijden op onze campus. Maar het kan ook zijn dat je eens graag individueel met ondersteuning een dessertje leert maken.

Bewoner Wolfsdonk doet de strijk

Met ondersteuning van de begeleiding leer je de kneepjes van het vak wassen en strijken. Hoe sorteer ik best de was? Is een hemd strijken nu echt zo moeilijk? In dit atelier kan je het allemaal leren.

Zelf gezeefdrukte winkeltas Wolfsdonk

Zeefdrukken is een kunst die je bij ons kan leren. Samen met de begeleiding leer je de kneepjes kennen. De mogelijkheden zijn eindeloos. T-shirts maken, winkeltasjes, enz...

Voorbeeld van houtatelier

Voor de handige Harry's onder jullie richt ons houtatelier zich op het ontwerpen en ontwikkelen van werkjes die in ons winkeltje verkocht kunnen worden. We streven ambacht en kwaliteit na. Heb je zelf een ideetje? Ook dit kan hier uitgewerkt worden met ondersteuning op maat.

Felix de pony

Als je graag buiten bent, en groene vingers hebt, kan je je in ons tuinatelier helemaal uitleven. Op onze campus beschikken we over heel wat oppervlakte. De taken die hierbij komen kijken zijn heel divers. Je kan het gras leren maaien, hagen snoeien, onkruid wieden, het bos onderhouden,... Als je graag met dieren bezig bent, ga je zeker je ding vinden in het verzorgen van onze kippen of onze pony Felix.

Voorbeeld van breiwerk

Het breikaffee is de rustbrenger in onze atelierwerking. Samen met twee van onze vrijwilligers en een begeleid(st)er leer je hier leuke sjaals, truien, mutsen en zoveel meer breien. Dit steeds op een aangepast tempo en met een rustige sfeer als doel op zich.

atelier wolfsdonk

Plusatelier

Kan je in bovenstaande ateliers je ding niet vinden, of wil je nog iets extra? Wel, daarvoor hebben wij ons Plusatelier. Hier kan je met je eigen ideeën aan de slag! Jij laat ons weten wat je graag eens zou willen maken of doen, wij kijken of er nog anderen hier zin in hebben en maken er samen een atelier van!

Heb je nog vragen over ons activiteitencentrum?

Neem contact op met onze contactpersoon

Contacteer KIDS

  • KIDS Hasselt
  • Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt
  • Tel: 011 22 25 93
  • E-mail: