Opleidingen in de Beroepsschool – in opleidingsfase en kwalificatiefase
De Beroepsschool volgt de modernisering van het secundair onderwijs en werkt aan de hervorming van de opleidingen.
Onderstaande opleidingen voldoen aan de nieuwe opleidingsprofielen.
Basis organisatie en logistiek –> Winkelmedewerker
Tijdens de opleiding basis organisatie en logistiek in de opleidingsfase leert de leerling producten kennen, een winkelvoorraad beheren, een winkelpresentatie verzorgen, ondersteunende winkeltaken uitvoeren, met interne transportmiddelen werken, kleine administratie taken uitvoeren zoals het kopiëren en sorteren van bestanden…
In de opleiding winkelmedewerker wordt de focus gelegd op alle vaardigheden die de leerling nodig heeft om te ondersteunen in een winkel.
Basis schilderen en behangen –> Medewerker schilder- en behangwerken
Tijdens de opleiding basis schilderen en behangen in de opleidingsfase leert de leerling basiskennis en vaardigheden om ondersteunende taken uitvoeren bij schilderen en behangen.
In de opleiding medewerker schilder- en behangwerken in de kwalificatiefase verdiept de leerling zich in verschillende technieken en vaardigheden om ondersteunende taken uit te voeren bij schilderen en behangen.
Basis bakkerij –> medewerker brood- en banketbakkerij
Tijdens de opleiding basis bakkerij in de opleidingsfase leert de leerling de basiskennis en basisvaardigheden die nodig zijn om ondersteunende bakkerstaken uit te voeren.
Tijdens de opleiding medewerker brood- en banketbakkerij in de kwalificatiefase verdiepen de leerlingen zich verder in deze vaardigheden.
Basis horeca –> Keukenmedewerker
Tijdens de opleiding basis horeca in de opleidingsfase leert de leerling stap voor stap de basisvaardigheden en attitudes om, onder begeleiding van de leerkracht, groenten en fruit schoon te maken, eenvoudige warme en koude gerechten te bereiden, vaatwerk te doen en ruimtes te onderhouden.
Tijdens de opleiding keukenmedewerker in de kwalificatiefase wordt de focus gelegd op alle vaardigheden die de leerlingen nodig hebben om te ondersteunen in een grootkeuken.