OPGELET! De opleiding Basis bakkerij is in opbouw. Deze opleiding vervangt de opleiding tot bakkersgast. Het leerjaar waarin je instapt, bepaalt de opleiding die je kan volgen.
Aanbod tijdens opleidingsfase
Tijdens de opleiding basis bakkerij leert de leerling stap voor stap de basisvaardigheden en de attitudes om, onder begeleiding van de leerkracht, ondersteunende bakkerstaken uit te voeren.
De leerling leert:
- verschillende soorten eenvoudige gistdegen bereiden zoals brood, sandwiches, pistolets…
- verschillende soorten degen bereiden zoals boterdeeg, vetdeeg, soezendeeg…
- chocolade-, marsepein- en suikerbereidingen gebruiken ter afwerking van de producten;
- gereedschappen en machines op een veilige en hygiënische manier gebruiken;
- de werkruimte onderhouden;
- in team werken.
Naast deze beroepsspecifieke vaardigheden wordt eveneens aandacht besteed aan het leren werken in teamverband en aan het hygiënisch, voedselveilig en milieubewust werken.
Trajecten na basis bakkerij
Onze school biedt de opleiding medewerker brood- en banketbakkerij aan in de kwalificatiefase.