Basis bakkerij

Tijdens de opleiding basis bakkerij leert de leerling ondersteunende bakkerstaken uit te voeren.

OPGELET! De opleiding Basis bakkerij is in opbouw. Deze opleiding vervangt de opleiding tot bakkersgast. Het leerjaar waarin je instapt, bepaalt de opleiding die je kan volgen.

Aanbod tijdens opleidingsfase
Tijdens de opleiding basis bakkerij leert de leerling stap voor stap de basisvaardigheden en de attitudes om, onder begeleiding van de leerkracht, ondersteunende bakkerstaken uit te voeren.

De leerling leert:
- verschillende soorten eenvoudige gistdegen bereiden zoals brood, sandwiches, pistolets…
- verschillende soorten degen bereiden zoals boterdeeg, vetdeeg, soezendeeg…
- chocolade-, marsepein- en suikerbereidingen gebruiken ter afwerking van de producten;
- gereedschappen en machines op een veilige en hygiënische manier gebruiken;
- de werkruimte onderhouden;
- in team werken.

Naast deze beroepsspecifieke vaardigheden wordt eveneens aandacht besteed aan het leren werken in teamverband en aan het hygiënisch, voedselveilig en milieubewust werken.

 

Trajecten na basis bakkerij

Onze school biedt de opleiding medewerker brood- en banketbakkerij aan in de kwalificatiefase.

 

We hebben een heel mooi en lekker peperkoekenhuisje versierd voor Kerstmis. Ahmed, 13 jaar

Aanbod tijdens kwalificatiefase
Onze school biedt de opleiding medewerker brood- en banketbakkerij aan.

De leerling leert:
- verschillende soorten gistdegen bereiden (brood, sandwiches, pistolets);
- verschillende soorten degen bereiden (boterdeeg, vetdeeg, soezendeeg);
- fijne patisserie maken;
- cakes, verjaardagstaarten, biscuits maken;
- chocolade-, marsepein- en suikerbereidingen bereiden en gebruiken ter afwerking van de producten;
- gereedschappen en machines op een veilige en hygiënische manier gebruiken;
- gereedschappen, machines en de werkruimte correct reinigen en onderhouden;
- in team werken.

Deze opleiding kan ook duaal gevolgd worden. Duaal Leren is een combinatie van leren op school en leren op de reële werkplek.

Trajecten na de kwalificatiefase
Na de kwalificatiefase kan de leerling kiezen voor ABO in de integratiefase.
De leerling kan ook de overstap maken naar de arbeidsmarkt en tewerkgesteld worden in een bakkerij, een industriële bakkerij, een supermarkt, een horecabedrijf…
De leerling heeft eveneens de mogelijkheid om tewerkgesteld te worden in een ander werkveld of kan nog een andere opleiding volgen.

 

 

Nog vragen?

Neem contact op met onze contactpersoon

  • Ellen Noukens
  • Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt
  • Tel: 011 22 25 93
  • GSM: 0492 46 51 85
  • E-mail:

Contacteer KIDS

  • KIDS Hasselt
  • Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt
  • Tel: 011 22 25 93
  • E-mail: