Basis horeca

Tijdens de opleiding basis horeca leert de leerling stap voor stap de basisvaardigheden en attitudes om, onder begeleiding van de leerkracht, groenten en fruit schoon te maken, eenvoudige warme en koude gerechten te bereiden, vaatwerk te doen en ruimtes te onderhouden.

OPGELET! De opleiding Basis horeca is in opbouw. Deze opleiding vervangt de opleiding tot slagersgast. Het leerjaar waarin je instapt, bepaalt de opleiding die je kan volgen.

Aanbod tijdens opleidingsfase
Tijdens de opleiding basis horeca leert de leerling:
- ingrediënten in de juiste hoeveelheid klaarzetten;
- groenten en fruit schoonmaken en versnijden;
- eenvoudige warme en koude gerechten bereiden;
- dresseertechnieken toepassen;
- vaatwerk sorteren, afwassen en afdrogen;
- oppervlakten schoonmaken;
- wasgoed wassen, drogen en strijken.

Naast deze beroepsspecifieke vaardigheden wordt eveneens aandacht besteed aan het leren werken in teamverband en aan het hygiënisch, voedselveilig en milieubewust werken.

Trajecten na basis horeca

In onze school bieden we vanaf de kwalificatiefase enkel de opleiding keukenmedewerker aan.

 

We maken Bicky Burgers en broodjes gezond en verkopen deze aan de leerlingen en leerkrachten. Dit is heel fijn! Liza, 13 jaar

 

Aanbod tijdens kwalificatiefase
Onze school biedt de opleiding keukenmedewerker aan in de kwalificatiefase.

De leerling leert:
- goederen ontvangen, de bestelling controleren en de geleverde goederen controleren;
- geleverde goederen op een correcte manier opslaan in een koelkamer of voorraadkamer;
- groenten, fruit en etenswaren schoonmaken en snijden;
- specifieke ingrediënten bereiden;
- koude en warme gerechten bereiden;
- dresseertechnieken;
- een buffet klaarzetten;
- bereid voedsel verpakken, etiketteren en bewaren;
- maaltijdpakketten samenstellen;
- het werkblad, het materiaal en de werkruimtes hygiënisch schoonmaken;
- oog hebben voor hygiëne, voedselveiligheid, milieubewust werken;
- in teamverband werken.

Deze opleiding kan ook duaal gevolgd worden. Duaal Leren is een combinatie van leren op school en leren op de reële werkplek.

Trajecten na de kwalificatiefase
Na de kwalificatiefase kan de leerling kiezen voor ABO in de integratiefase.
De leerling kan ook de overstap maken naar de arbeidsmarkt en tewerkgesteld worden in een grootkeuken, een restaurant, een keuken van een hotel…
De leerling heeft eveneens de mogelijkheid om tewerkgesteld te worden in een ander werkveld of kan nog een andere opleiding volgen.

 

Nog vragen?

Neem contact op met onze contactpersoon

  • Ellen Noukens
  • Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt
  • Tel: 011 22 25 93
  • GSM: 0492 46 51 85
  • E-mail:

Contacteer KIDS

  • KIDS Hasselt
  • Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt
  • Tel: 011 22 25 93
  • E-mail: