Humaniora OV4

De Humaniora OV4 (tweede en derde graad) is een samenwerking tussen BuSO-KIDS en Humaniora Kindsheid Jesu (HKJ).

Werking

OV4 is ontstaan vanuit een samenwerking tussen BuSO-KIDS Hasselt, Kindsheid Jesu Hasselt en Sint-Jan Berchmansinstituut Zonhoven waarbij alle lessen plaatsvinden op de campus van Kindsheid Jesu in Hasselt. Jongeren met autisme kunnen op deze manier les volgen in de setting van het regulier onderwijs (Kindsheid Jesu) met begeleiding op maat vanuit het buitengewoon onderwijs (BuSO KIDS). Onze OV4 zet in op inclusie, op een volwaardige deelname aan het schoolleven. Tegelijkertijd is het noodzakelijk dat we inzetten op basisrust, een noodzakelijke voorwaarde om tot leren en leven te komen. Om basisrust te creëren, bestaat een klasgroep maximum uit 9 leerlingen. Daarnaast zetten we in op het leerproces en het leefproces van iedere leerling. Dit gebeurt in de vorm van een aangepaste manier van lesgeven, ondersteuning in organisatie en planning, permanentie van leerlingbegeleiding, aanpassingen, uitdagingen op maat…

 

Ons opvoedingsproject

Onze school is een kansenbiedende, stimulerende en relatievaardige school. We werken vanuit een hartelijke professionaliteit waarbij we ons richting op het aanbieden van maximale ontwikkelingskansen om het groeiproces van iedere jongeren te stimuleren en ondersteunen. We sluiten aan op de zorgvraag door op maat te werken en hechten veel belang aan het werken met de context.

 

Vereisten bij inschrijving

Verslag buitengewoon onderwijs OV4 type 9
Diagnose autisme

 

Brochures

Infobrochure tweede graad 2022-2023

Infobrochure derde graad 2022-2023

De brochures voor het schooljaar 2023-2024 worden weldra toegevoegd. De aangeboden studierichtingen zijn hieronder te vinden.

 

Studierichtingen

Het aanbod van de studierichtingen in schooljaar 2023-2024 vind je hier (onder voorbehoud van goedkeuring).
Let op: deze studierichtingen zullen volgend jaar enkel in het 3e en het 5e jaar worden ingericht. In het vierde jaar wordt er Natuurwetenschappen aangeboden in plaats van Biotechnologische STEM-wetenschappen.

 

Spreiding van de derde graad 

We spreiden onze derde graad over drie schooljaren om in te zetten op zelfkennis, vervolgtraject en zelfstandigheid (ZVZ). Onze bedoeling is om leerlingen te ondersteunen in

–> leerkrachtig en veerkrachtig in het leven te staan, in het huidige moment en in de toekomst.

–> goed voor te bereiden op de volgende levensfase op vlak van studeren en werken.

 

Traject na OV4

Gedurende de schoolloopbaan in OV4 wordt er geregeld geëvalueerd of de overstap naar het gewoon onderwijs een haalbare kaart is. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke onderwijs- en opvoedingsbehoeften van de leerling. Leerlingen worden voorbereid op doorstromen naar het hoger onderwijs.

 

Meer informatie 

Website Kindsheid Jesu (campusschool)

Website scholengemeenschap SGSQ

Schoolreglement ouders Humaniora OV4 2022-2023

 

 

 

Klik verder

Aanmeldingen/inschrijvingen

Infoavonden

Openschooldag 5 maart 2023

Nog vragen over Humaniora OV4?

Neem contact op met onze contactpersoon

  • Eva Stas
  • Kempische Steenweg 400, 3500 Hasselt
  • GSM: 0492 46 51 58
  • E-mail:

Contacteer KIDS

  • KIDS Hasselt
  • Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt
  • Tel: 011 22 25 93
  • E-mail: