Slagersgast

Tijdens de opleiding slagersgast leert de leerling stap voor stap ondersteunende taken uit voeren in de slagerij.

OPGELET! De opleiding slagersgast is in afbouw. Deze opleiding wordt opgevolgd door de opleiding basis horeca. Het leerjaar waarin je instapt, bepaalt de opleiding die je kan volgen.

Aanbod tijdens opleidingsfase
Tijdens de praktijkvakken worden de basistechnieken, de basisvaardigheden en de attitudes die nodig zijn om het beroep te kunnen uitvoeren stap voor stap aangeleerd.

De leerling leert:
- vlees versnijden;
- vers vlees bereiden;
- vleesbeleg voor op de boterham bereiden;
- traiteurgerechten klaarmaken zoals vidé, spaghettisaus, soep…
- een vleestoog aantrekkelijk presenteren;
- bestellingen voor klanten klaarmaken;
- gereedschappen en machines op een veilige manier gebruiken;
- gereedschappen, machines en werkruimtes onderhouden;
- hygiënisch en veilig werken;
- in team werken.

 

Slager is een fijn beroep en je kan er goed werk in vinden. Sami, 18 jaar

 

Aanbod tijdens kwalificatiefase
Het vierde en vijfde jaar wordt de kwalificatiefase genoemd. Tijdens deze schooljaren is de transfer naar het echte werkveld heel belangrijk. Het werken aan verschillende vormen van zelfstandigheid en de sociale zelfredzaamheid staan centraal in de kwalificatiefase.
Tijdens de praktijklessen worden de aangeleerde technieken in een hoger tempo aangeleerd en op meer verfijnde manieren toegepast. Wij geven hierbij de voorkeur aan een realistische setting. Dit kan in de school gesimuleerd worden via realistische werkhuizen, maar ook buiten de school via studie-uitstappen, praktijk op verplaatsing (POV) en de stage.
In het vierde jaar hebben de leerlingen één stageperiode van drie weken. In het vijfde jaar gaan de leerlingen twee keer voor een periode van drie weken op stage.

De leerling leert:
- vlees versnijden;
- vers vlees bereiden;
- vleesbeleg voor op de boterham bereiden;
- traiteurgerechten klaarmaken zoals vidé, spaghettisaus, soep…
- een vleestoog aantrekkelijk presenteren;
- bestellingen voor klanten klaarmaken;
- gereedschappen en machines veilig gebruiken;
- gereedschappen, machines en werkruimtes onderhouden;
- hygiënisch en veilig werken;
- in team werken.

Deze opleiding kan ook duaal gevolgd worden. Duaal Leren is een combinatie van leren op school en leren op de reële werkplek.

Trajecten na de kwalificatiefase
Na de opleiding slagersgast kan de leerling tewerkgesteld worden in een slagerij, een horecabedrijf, bij een traiteur…
De leerling kan zichzelf vervolmaken door het volgen van de alternerende beroepsopleiding (ABO) in de integratiefase.
De leerling heeft eveneens de mogelijkheid om tewerkgesteld te worden in een ander werkveld of kan nog een andere opleiding volgen.

 

Nog vragen?

Neem contact op met onze contactpersoon

  • Vanessa Paesen
  • Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt
  • Tel: 011 22 25 93
  • GSM: 0492 34 31 80
  • E-mail:

Contacteer KIDS

  • KIDS Hasselt
  • Borggravevijversstraat 9, 3500 Hasselt
  • Tel: 011 22 25 93
  • E-mail: